Интересные факты, Aби Mc биография

Aби Mc

Other

Добавить в избранное

Полная биография Aби Mc, факты из жизни и творчества талантливого исполнителя .

Биография

Назву Аби МС самі музиканти розшифровують фразою «аби музику слухали»… Проект Аби МС починався пізньої осені 1996 як жива команда Аби МС, яка складалася з 5 людей: стандартна ритм-секція + труба. Часом запрошувався саксофоніст, роль якого в той період виконував Віталій Іванов. Треба сказати, що до середини 90-х, хоч як намагалася Україна цього уникнути, але і до неї докотилася хвиля сучасної танцювальної естетики з ейсід-джазом навпереваги… Довго думаючи й зважуючи, обираючи між джаз-фанком та фанк-роком, музиканти Аби МС вирішили ризикнути й заграти щось нове: американський варіант ейсід-джазу, так званий хіп-боп. Стиль відповідав кільком головним вимогам гурту: міг виконуватись наживо; звучав сучасно; поєднував інструментальні фрагменти з мелодекламацією (репом), і т.д. Протягом наступного, 1997 року було підготовлено, записано і презентовано у кіноклубі Київска Русь авторску україномовну програму «Блюзова музика». Запис щиро прийняли на радіостанції «Промiнь», відбулися дві повноцінні передачі: «Український рок-н-рол» і годинний прямий ефір, де зацікавлені слухачі побажали Аби МС не зникнути, подібно до багатьох неординарних колективів на украінській сцені. Живим складом гурт протримався ще рік, і непогано, ставши на зимовий період 1997-98 року альтернативним українським колективом No.1 за опитуванням слухачів радіо «Столиця». Розлучившись наприкінці 1998-го року з басистом і барабанщиком, Аби МС не відмовились від ідеї живої ритм-секції, але відклали її до кращих часів. І започаткували програму «Оцетнi стандарти», метою якої було поєднати мелодику джазових стандартів з естетикою енергійних танцювальних ритмів. «Оцетнi стандарти» - проект частково формальний, це так званий tribute. До нього увійшли твори найповажніших в історії джазу музикантів (М. Девіс, Дж. Колтрейн, А. К. Жобім, Д. Гіллеспі та ін.), класика жанру, або, як ще називають таку музику, «стандарти». Звідси і назва - «Оцетнi стандарти». Аби МС хотіли довести, що музика, яку вони люблять, може звучати сучасно і бути популярною навіть у консервативній Україні. Як стало відомо згодом, їм це вдалося. Проект Аби МС влітку 1999-го року об’єднав: - Петра Яковченка (труба, флюгельгорн, композиція); - Таню Шамшетдінову (клавішні, аранжування, композиція); - Геннадія Сидорова (гітара, реп, аранжування, тексти); - Романа Квітка (бас-гітара, контрабас); - Roland MC-303 (барабани і т.ін.). 2000 рік - крім всього іншого, щасливе знайомство з Оленою Львовою, відтепер другим лідер-вокалом проекту Аби МС; - початок роботи над альбомом «Аби Музику Слухали» зі звукорежисером Юрієм Личом. 2001 рік - «Сумлива Боса» колишеться навіть на найпопсовіших радіохвилях Києва: «Гала радіо», радіо «Хіт ФМ». А кажуть, маси не розуміють джазу! Петруччіо стає найбільш популярним хіп-хоп трубачем України - співпрацює, крім Аби МС, з ТНМК («На дачу», «А море де») і з Тартаком. Свою загальну музичну естетику Аби МС визначають як «джаззі хоп».

Читать больше >

Группы похожие на Aби Mc

Интересные факты из биографии Aби Mc!

Если вы считаете себя настоящим фанатом Aби Mc, то вы просто обязаны знать все о жизни вашего любимого исполнителя. Прочитав биографию вы сможете лучше понять творчество музыканта, понять чувства, которые он вкладывал в свои песни и музыку. Само собой вы можете прослушать и скачать все песни бесплатно прямо сейчас!

На музыкальном портале MusicMegaBox собрана самая большая коллекция биографий и фактов из жизни тысяч певцов, певиц и групп. Мы постарались найти интересную информацию не только о популярных исполнителях, но и о самых новых и небольших музыкальных коллективах. Если вы не нашли био о нужном вам музыканте, пожалуйста, напишите нам, и мы постараемся ее найти и добавить!

свернуть список